Vrouw krijgt 18 jaar voor sjaalmoord Kerkrade

18MAASTRICHT – De rechtbank veroordeelt  een 45-jarige Jeanny P. uit Kerkrade veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor het doden van de 82-jarige Kathy Maassen  uit dezelfde plaats. Het slachtoffer is in april 2013 in haar woonkamer gewurgd met haar eigen sjaaltje.

Achttien jaar is veel gevangenisstraf. Dat krijgt een vrouw zelden. De officier had liefst 22 jaar geëist.

eigenbelang

Het  DNA van de verdachte is gevonden op de kleding van het slachtoffer en onder een vingernagel. Zij heeft alleen haar eigen belang voor ogen gehad. De verdachte had geld nodig om drugs te kopen en meende dat het slachtoffer veel geld had. Ze is met een smoes bij de bejaarde vrouw binnengekomen, heeft haar gedood en is met onder andere de pinpas en de pincode vertrokken.

medeverdachte

De vrouw heeft geen openheid van zaken gegeven over haar betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer en heeft uit alle macht geprobeerd haar 33-jarige medeverdachte ervoor op te laten draaien. De medeverdachte heeft later die nacht de rekening van het slachtoffer geplunderd met de pinpas en de pincode die hij van de verdachte had gekregen. Hij krijgt daarvoor vier maanden gevangenisstraf. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.