Meer VVD nieuws hof veroordeelt Ricardo Offermans

ricardo offermansDEN HAAG –  Het gerechtshof veroordeelt de 50-jarige Ricardo Offermans tot een werkstraf van 60 uur.  VVD’er Offermans had een fijne carrière in het Limburgse hij was burgemeester van Meerssen en hij was voorzitter van de VVD aldaar.

Ricardo Offermans

Offermans kwam op het idee om burgemeester van Roermond te worden een logische stap. In Roermond zat partijgenoot Wethouder Jos van Rey in de sollicitatiecommissie. Offermans werd goed voorbereid door Van Rey. Hij kreeg de baan.

Offermans had alleen de pech dat Jos van Rey werd afgeluisterd, Er liep een fraude onderzoek naar de VVD godfather van Limburg. Het is verboden om uit solicitatiecommissie te klappen.

Vooral Van Rey is de fout in gegaan. Maar Offermans had de informatie niet mogen aannemen. Hij kon verwachten dat Van Rey een wederdienst zou vragen zo gauw Offermans burgemeester van Roermond zou zijn. Offermans trok zich terug als burgemeester van Meerssen.

Offermans is wel iets opgeschoten met zijn hoger beroep. Van de rechtbank kreeg hij 120 uur. Het OM eiste die straf ook. Het hof halveerde die eis. Maar  bestuurlijk heeft Offermans de doodstraf gekregen. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.