Shaken baby dokterdag in de rechtbank

yehudiUTRECHT – Het enige echte bewijs dat er met een baby is geschud, is een bekentenis van de dader. Dat zegt de Canadese patholoog Chistopher Millroy in de rechtbank. Millroy is opgeroepen op  verzoek van advocaat Yehudi Moszkowicz.

Moszkowicz

Moskowicz hoopt met deze Canadees de 25-jarige Jeffrey S. vrij te pleiten. Jeffrey S. zou op 16 oktober 2013 zijn 1 maand oude dochtertje Cherise hebben dood geschud. Advocaat Moskowicz ontdekte bij de baby een afwijking. En nu zoekt de advocaat een andere doodsoorzaak.

Urenlang gaat het in de rechtbank over bloedingen in de hersens van een kleine baby.  Moszkowicz houdt vol, maar ook de deskundige van het NFI die vandaag ook in de rechtbank als getuige wordt gehoord, wijkt niet. Deze dokter houdt vol dat het verlijden van Cherise Stomphorst niets met deze afwijking maken heeft.

persrol

Ook de moeder van Cherise staat nog steeds als verdachte op de persrol. Maar advocate Mireille Grinwis vertelt dat de moeder nog steeds niet officieel gedagvaard is. Grinwis verwacht dat de zaak tegen de moeder zal worden geseponeerd. Moeder en advocate hebben zich wel gemeld als slachtoffer en zij woont de zitting bij op de publieke tribune. De zaak gaat 2 en 7 april verder. (rechtbankblog)

lees ook

16 oktober 2014 Baby schudden Yehudi Moszkowicz krijgt grensrechter patholoog

2 oktober 2014 Yehudi Moszkowicz blijft zeuren om een patholoog met een cv van 50 bladzijden

14 mei 2014  Moszkowicz krijgt 14 getuigen voor een vader die een baby dood schudde

22 april 2014 38 getuigen voor een vader die een baby doodschudde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.