Een fataal ritje naar de Griek door een stoere beginnend bestuurder

picto_07_bigUTRECHT – De officier van justitie eist tegen de 19-jarige Hendrik Jan R. uit Breukelen 160 uur werkstraf en een rijontzegging van 30 maanden waarvan12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 4 jaar.

nuchter

De compleet nuchtere R. veroorzaaktop 5 april 2014 in Zegveld een ongeluk waarbij de 18-jarige Keving Vroeghe om het leven kwam.  Twee andere inzittenden raakten gewond.  R. was met 3 vrienden op weg naar de Griek.

R. had geen drank of drugs gebruikt maar hij had zich door zijn vrienden wel aten opjutten om gevaarlijk te rijden. Hij reed 110 waar 80 was toegestaan en hij raakte met zijn auto in het water.

Hij  was de enige in de auto die een gordel droeg. De officier neemt R. kwalijk dat hij gevaarlijk heeft gereden en dat hij  zijn vrienden niet heeft gewaarschuwd dat ze hun gordel om moesten doen. Uitspraak 9 april. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.