Vrijspraak straffeloos synthetische hennep

nsp_engHAARLEM – De officier eist vrijspraak tegen 2 verdachte personen en een groothandel. Zij werden verdacht van het zonder vergunning bereiden, opslaan, in- en uitvoeren van zogenoemde synthetische cannabinoïden.

synthetische variant

Het gaat hier om de synthetische variant van natuurlijke hennep. Omdat vervolging op basis van de Geneesmiddelenwet of Opiumwet niet mogelijk is, vraagt het OM noodgedwongen vrijspraak.

straffeloos

Het Europese Hof van Justitie heeft in juli 2014 geoordeeld dat synthetische cannabinoïden en andere New Psycho-active Substances (NPS) door politie en justitie niet langer kunnen worden aangepakt onder de noemer van de Geneesmiddelenwet. Doordat deze ook niet voorkomen op de lijsten behorende bij de Opiumwet, kunnen producenten en handelaren in Nederland straffeloos hun gang gaan met hun zeer winstgevende en gevaarlijke activiteiten. Het OM vindt dat erg kwalijk. Gebruik van synthetische cannabinoïden kan ernstig nadelige lichamelijke en/of psychische gevolgen hebben.  Uitspraak 10 april. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.