De verdachte breekt door een huilende agent in de rechtszaal

nepmitrailleurUTRECHT – De 41-jarige Marinix is boos, heel boos. In de rechtbank wordt duidelijk hoe agressief hij dan wordt.

IS-strijder

Marnix blijft boos op de agenten die hem op de grond nog in zijn buik trapten. Omdat hij zo’n pijn had schold hij de agenten daarna uit voor IS- strijder en kanker-Marokkaan.

De agenten waren opgeroepen voor een eenvoudige melding huiselijk geweld.  Ze hadden moeder en volwassen dochter in veiligheid gebracht. Ze schrokken van de echt uitziende mitrailleur die opeens uit het raampje verscheen.

nepwapen

De stiefdochter gilde dat het een nepwapen was. Dat weet je je niet zeker, vertelt de agent in zijn slachtofferverklaring. Hij moest razendsnel beslissen om niet te schieten. Nachtenlang heef hij wakker gelegen van het moment waarop hij ook had kunnen schieten. De stem van de agent breekt in de rechtbank.

professionals

Ik dacht die agenten zijn professionals en die begrijpen het wel, reageert Marnix. Maar opeens valt er een kwartje hij Marnix. Hij verandert een moeilijke in een schuldbewuste verdachte. Hij maakt joviaal en uitgebreid zijn excuses. De hele zaak verandert met deze excuses.

De officier eist 180 uur werkstraf en een behandeling voor alcohol en cannabis verslaving. De rechtbank neemt de eis  over met een extra lange proeftijd. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.