En de moord op de kroegkat

katUTRECHT – De politierechter veroordeelt de 28-jarige Guleed M. tot 2 weken cel waarvan de helft voorwaardelijk en 40 uur werkstraf. M. heeft op 12 februari in Utrecht de kroegkat van café Sherif doodgetrapt.

kroegkat

Guleed kan zich niet herinneren op beelden is te zien dat hij bij het café is. Maar hij heeft de kat niet geschopt.  Verschillende getuigen vertelden dat hij om een sigaret had gevraagd en had gekregen maar dat de sfeer vervelend werd. Guleed ging schreeuwen en raar doen, ze zagen hem uithalen en hoorden een doffe klap, waarna de 16-jarige huiskat Sheriff gewond weg strompelde. De medewerker van de Dierenambulance die er snel bij was, moest vaststellen dat het dier aan inwendige bloedingen was overleden. Diezelfde nacht kon de politie Guleed aanhouden.

De verdachte stond vandaag ook terecht voor belediging van twee personen door op hen te spugen. De officier eist 6 weken waarvan 3 omdat Guleed die pas 6 jaar in Nederland is, een fors strafblad heeft. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.