Dood Les Strijder verdachten geven elkaar de schuld

Les+Strijder+TLG+OnbekendLELYSTAD – De rechtbank verlengt het voorarrest van de 35-jarige Jan K. uit ‘t Harde. De broer van K. en 3  andere verdachten blijven op vrije voeten.

Les Strijder

Het groepje wordt ervan verdacht dat zij de dood van Les Strijder op hun geweten hebben. De 53-jarige  Strijder bezocht op 22 november 2002 een parkeerplaats de Bosberg in Hilversum. Dat was toen een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. Om half vijf in de nacht werd Strijder daar door gevonden.

DNA

K. blijft vastzitten want zijn DNA is gevonden onder de nagel van het slachtoffer. Strijder is door een groepje in elkaar geslagen en bestolen.  De andere verdachten geven alleen toe dat ze erbij zijn geweest, maar voor het geweld wijzen zij naar de anderen, vertelt advocaat Maarten Meulemeester. Zijn 27-jarige client is de enige die in 2002 minderjarig was.

geschrokken

Het OM wil gaan bewijzen dat Strijder zich letterlijk dood is geschrokken. De verdachten namen ook de de portemonnee en de jas van het slachtoffer mee. Een vriendin van een verdachte vond jaren later het rijbewijs van Strijder en zo liep de groep tegen de lamp. K. blijkt zelf ook jaren geleden de politie te hebben getipt. Hij vertelde aan de tiplijn dat hij toevallig had gezien dat Strijder door een groepje anderen in elkaar was geslagen.

De komende maand worden de verdachten in elkaars zaak als getuige gehoord. Daarnaast heeft de rechtbank nog wat vragen medicus. De zaak moet  op 1 juli inhoudelijk worden behandeld. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.