De vis wordt duur betaald

full18631960UTRECHT – Een officier die nog nooit een vis heeft gezien kan daar toch niet over oordelen. Het komt er verbeten uit als een ontijdig laatste woord, bij de 25-jarige Jacob.  De officier mag nu beginnen. En officier van justitie Sylvia Kubicz ziet eruit of ze van veel dingen verstand heeft. Waarom niet van vis.

snoekbaars

Jacob is de jongste van 3 verdachten.  Zijn 61-jarige vader en zijn 37-jarige broer waren er ook bij. De mannen zijn betrapt door de controledienst van de visserij. Die controleurs zagen dat de vissers met een bootje naar een fuik voeren.

fuik

De controleurs vonden in die fuik  honderden palingen. Die palingen worden volgens de officier bewaard in de fuiken tot het moment waarop de zogenaamde gesloten periode voorbij is en paling mag worden verkocht. Volgens de officier valt die gesloten periode gelijk met de paaitijd. De vis sterft natuurlijk uit als ze zich niet voort kunnen planten, weet de officier.

filet

Op de kotter van de vissers vond de politie ook nog 109 snoekbaarzen die onder de maat waren en gefileerde snoekbaars. Het is verboden om vis aan boord te fileren want dan is niet meer te zien hoe groot de vis was. De oudste visser vertelt hier overdat hij deze  vis had gefileerd om zelf op te eten aan boord. Snoekbaars is zijn lievelingskostje voegt hij eraan toe. Zijn advocaat vult aan dat de vette tijden in de visserij allang voorbij zijn.

conform

Politierechter Van Dam heeft wel vertrouwen in de kennis en kunde van de officier. Zij veroordeelt de 3  vissers conform tot werkstraffen van 40 uur. Het familiebedrijfje van de vissers krijgt een boete van 3000 euro. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.