De telefoon van de kaasboer

beukstraat.jpgUTRECHT De officier van justitie eist wegens doodslag. 13 jaar cel tegen de 47-jarige Andre F. .Volgens de officier heeft André F. kaasboer Kees Witteveen in  diens woning aan de Beukstraat in Utrecht doodgeslagen.

Beukstraat

De feiten zijn verschrikkelijk. De  zwangere vriendin van de verdachte vindt het lichaam van de bejaarde kaasboer. Zij holt naar boven als de buitendeur openstaat als ze thuiskomen. Ze is bang voor haar eigendommen, want ze woonde met F. bij de kaasboer. Daar ligt het lijk.

F. Is verdacht want hij heeft met geld lopen smijten en hij heeft bloed van de kaasboer op zijn kleding. Die kleding wordt gevonden op een duwboot met afval die onderweg was van Utrecht naar Rotterdam. De politie stopt die duwboot bij Lekkerkerk omdat er de telefoon van de slager een signaal uitzendt.

In de uren na de moord loopt F. eerst vrolijk door de stad met een rugzak een uur later als hij opnieuw wordt gefilmd in de binnenstad is die rugzak opeens verdwenen.

F.  houdt tijdensde zitting vol dat hij het goed met de kaasboer kon vinden. Een getuige zegt dat de kaasboer eigenlijk doodsbang was voor F. De kaasboer wilde alleen dat de zwangere vriendin van F.  clean en buiten de prostitutie bleef.

Bewijs is  genoeg voor de officier. Volgens de officier kan het niemand anders zijn geweest. Hoewel het motief onduidelijk blijft. Ook  blijft onduidelijk hoe toerekeningsvatbaar F. eigenlijk is. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.