Mislukte liquidatie eis 14 jaar

nepmitrailleurUTRECHT  – De officier van justitie eist tegen twee mannen, die verdacht worden van een poging liquidatie op 27 juni 2014 in de Ten Veldestraat in De Meern,  veertien jaar cel. Bij het incident raakte het slachtoffer zwaar gewond maar hij wist de aanslag te overleven.

Het incident vond in slechts enkele minuten plaats. Om vijf over elf rijdt het slachtoffer weg in zijn auto. Direct daarop wordt zijn auto doorzeefd met kogels. Hij raakt gewond in zijn borstkas, hals, rechterarm, buik en linkerarm. Desondanks weet hij zijn belager aan te rijden. De schutter, ernstig gewond aan zijn benen, wordt dan door de medeverdachte in de auto, een donkergrijze BMW, getrokken en de auto gaat ervan door. Het slachtoffer is twee minuten later weer thuis, kort daarna wordt hij opgehaald door een ambulance. Op 10 juli ontwaakt hij uit een zware narcose.

Op de avond van diezelfde dag wordt één van de twee mannen, een inmiddels 50-jarige man uit Utrecht, zwaar gewond aangetroffen in Frankrijk en overgebracht  naar het ziekenhuis in Lille. Hij heeft diverse fracturen. Eenmaal bijgekomen beroept hij zich op zijn zwijgrecht, op de zitting verklaart hij zich niets meer van die dag te kunnen herinneren. Op de plaats delict worden autosleutels gevonden die leiden naar de auto van de moeder van de andere verdachte, een 34-jarige man, bijgenaamd ‘De Bolle’. De moeder verklaart dat haar zoon heeft gezegd betrokken te zijn bij de poging liquidatie en dat hij vertrokken is; zichzelf aangeven zou te gevaarlijk zijn. Hij blijft ook lange tijd onvindbaar.  Op 28 juni 2015 wordt hij in Spanje aangehouden.

Op de zitting zette de officier van justitie uiteen dat er voldoende bewijs is voor poging moord en dat de beide verdachten zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Zo zijn er de verklaringen, onder andere van de moeder van een van de verdachten, tapgesprekken van de vrouw van de andere verdachte en DNA-sporen op de aangetroffen sleutel. Hoewel de aanleiding tot het incident niet helemaal duidelijk is geworden, staat voor de officier vast dat beiden hebben geprobeerd het slachtoffer om te brengen. Dat zij dit op klaarlichte dag in een woonwijk met een automatisch vuurwapen hebben gedaan, – iets wat de laatste tijd vaker voorkomt – is zo ernstig dat een forse straf op zijn plaats is.  (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.