Ik ben de serieverkrachter

serieverkrachter compositietekeningUTRECHT – Vermeende serieverkrachter Gerard T. is niet op de zitting. Tot nu toe was hij een trouw bezoeker van de zittingen. Al heeft hij nog geen woord uitgebracht, zoals rechter Alex van Maanen vandaag vaststelt.

Maar in de gevangenis heeft T.  tegen een medegetineerde, die door het OM in zijn nabijheid was geplant, zijn mond voorbij gepraat.  Ik ben de serieverkrachter, zei T.

Volgens T. heeft hij niets gezegd tegen deze informant. Het gesprek is niet opgenomen. Advocaat Maarten Krikken wil deze informant in het openbaar horen. Officier van justitie vindt dat onzin. Dat is gevaarlijk voor de informant. Dat kan alleen in een beveiligde zaal en die hebben we in Utrecht niet.

De rechtbank is het met de officier eens. De informant gaat naar de beslotenheid van de RC. Daar worden later deze maand ook nog twee DNA-deskundigen gehoord. De inhoudelijke behandeling is op 18 en 19 januari. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.