Eis Moord Nikki Lawalata

nicky-lawalata2.jpgLELYSTAD – De officier vraagt de rechtbank vandaag opnieuw om een persoonlijkheidsonderzoek uit te laten voeren door het Pieter Baan Centrum. Zonder dit onderzoek komt zij tot de conclusie dat er geen andere straf past bij deze daad dan een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 13 jaar voor doodslag op Nikki Lawalata en het wegmaken van haar lichaam.

Op 1 september 2013 wordt een jonge vrouw als vermist opgegeven en enkele dagen later op 4 september 2013, wordt het levenloze lichaam van de vermiste vrouw gevonden in een greppel aan de rand van het bos aan de Torenvalkweg te Lelystad. Ze heeft hoofdverwondingen opgelopen en is gewurgd.

Lang is de mogelijkheid open gehouden dat het feit door twee verdachten zou zijn gepleegd: de vriend van het slachtoffer, een 34-jarige man uit Almere en zijn ex-vriendin, de 41-jarige verdachte. Het Openbaar Ministerie is na nauwkeurig en gedegen recherchewerk van de politie tot de onomstotelijke conclusie gekomen dat alleen de 41-jarige vrouw verantwoordelijk te houden is voor de dood van Nikki Lawalata.

Voor het bewijs in deze zaak baseert de officier zich onder andere op de verschillende getuigenverhoren, camerabeelden, historische verkeersgegevens en onderzoek aan telefoons. Daar komt bij dat er meerdere DNA sporen zijn gevonden. De verdachte heeft het lichaam verplaatst en vervoerd met haar auto. Onder de linkervoetzool van het slachtoffer is DNA van de verdachte gevonden en in de auto van de verdachte zijn bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen.

Op basis van al het materiaal komt de officier tot wettig en overtuigend bewijs dat de 41-jarige vrouw verantwoordelijk is voor de dood van Nikki Lawalata. In haar strafeis heeft deofficier van justitie rekening gehouden met het feit dat de verdachte geen openheid heeft gegeven over wat er is gebeurd. De verdachte heeft steeds tegenstrijdige verklaringen gegeven en heeft niet willen meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. De respectloosheid en onmenselijkheid van het achterlaten van het lichaam in een greppel waardoor de nabestaanden geen behoorlijk afscheid hebben kunnen nemen rekent de officier de verdachte zwaar aan. De nabestaanden is onnoemelijk veel leed aangedaan en zij zullen moeten leren leven met dit gemis. “Het meest kostbare, het meest fundamentele recht is van Nikki afgepakt: haar recht op leven. Een bruisend leven vol ambitie en talloze mogelijkheden is op een wrede wijze tot een einde gekomen.” De officier van justitie heeft de rechtbank opnieuw gevraagd een persoonlijkheidsonderzoek uit te laten voeren door het Pieter Baan Centrum. Zonder dit onderzoek komt zij tot de conclusie dat er geen andere straf past bij deze daad dan een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 13 jaar. Uitspraak 2 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *