Tussenstand Geldermalsen

omARNHEM – Van de veertien personen die woensdag werden aangehouden in verband met de ongeregeldheden bij het gemeentehuis in Geldermalsen, zijn zes personen in vrijheid gesteld. De officier van justitie  wil van de overige acht personen de inverzekeringstelling verlengen met nog eens drie dagen.

Deze acht personen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zij werden donderdag op het politiebureau in verzekering gesteld voor een termijn van drie dagen. Deofficier van justitie wil deze termijn vandaag met nog eens met drie dagen verlengen. Dit gaat gepaard met een toetsing door de rechter-commissaris. Twee van deze verdachten zijn minderjarig, zij zijn afkomstig uit Haaften (gemeente Neerijnen) en Tricht (gemeente Geldermalsen). De andere verdachten zijn een 18-jarige man uit Culemborg, een 25-jarige man uit Heukelum (gemeente Lingewaal), een 22-jarige man uit Enspijk (gemeente Geldermalsen) en drie mannen uit Geldermalsen (21, 22 en 52 jaar).

Vóór  afloop van deze verlengde inverzekeringstelling, beslist de officier van justitie welke verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris voor de bewaring. Deze voorgeleiding vindt dan uiterlijk woensdag plaats.

De zes personen die in vrijheid zijn/worden gesteld, worden verdacht van lichtere vergrijpen dan de acht verdachten.  Twee personen, uit Geldermalsen (20 en 21 jaar) werden woensdagavond aangehouden voor belediging van politieagent(en). Een 27-jarige man uit Geldermalsen werd aangehouden voor eenvoudige vernieling. Een 24-jarige man uit Zaltbommel werd aangehouden voor wapenbezit. Een 25-jarige man uit Meteren (gemeente Geldermalsen) werd aangehouden voor wederspannigheid (het met geweld of bedreiging verzetten tegen een ambtenaar). Een 40-jarige man uit Geldermalsen werd aangehouden omdat hij, in strijd met de bepaling uit de APV, gezichtsbedekkende kleding (bivakmuts) droeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.