Hoger beroep tegen beslissingen RC Geldermalsen

omARNHEM – Het OM gaat in hoger beroep tegen een aantal beslissingen van de rechter-commissaris inzake de ongeregeldheden in Geldermalsen.

Voor alle verdachten zijn door de rechter-commissaris ernstige bezwaren aangenomen t.a.v. openlijke geweldpleging en voor één verdachte ook het verstoren van een raadsvergadering. Toch heeft de rechter-commissaris vanwege onvoldoende gronden de vordering bewaring afgewezen van 4 personen die betrokken zouden zijn bij deze ongeregeldheden vorige week.

Het OM heeft een ander standpunt dan de rechter-commissaris, vooral ten aanzien van het herhalingsgevaar. Het herhalingsgevaar is volgens het OM nog steeds aanwezig vanwege de manier waarop de verdachten geweld hebben gebruikt tegen beveiligings- en politiemensen en omdat in ieder geval 3 van de 4 verdachten dit geweld ook zouden hebben voorbereid.

Uit onderzoek is gebleken dat deze verdachten vooraf rekening zouden hebben gehouden met rellen. Ze zouden hebben gecommuniceerd over geweld plegen tegen ME-ers en over het meenemen van voorwerpen als vuurwerk, stenen en buizen naar het gemeentehuis van Geldermalsen.

De rechter-commissaris heeft een vijfde verdachte wel in bewaring gesteld, maar deze verdachte geschorst onder voorwaarden. Het OM gaat ook in appèl tegen deze beslissing omdat de algemene voorwaarden waaraan verdachte zich moet houden, het herhalingsgevaar onvoldoende wegnemen.  Over een zesde verdachte neemt de rechter-commissaris volgende week een beslissing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.