SNS leed op geen enkele manier schade

logo-SNS1UTRECHT – Op de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak herhaalt de 56-jarige Buck G. het talloze keren. Hij  heeft SNS geen cent schade toegebracht. Hij voerde een besluit van het bestuur uit.

De steekpenningen die hem betaald werden, waren vergelijkbaar met provisie die in de financiële wereld heel normaal is. G. was adviseur van de leiding SNS. Hij had een fantastische carrière gemaakt in de financiële wereld.

In de zaken die rechter Van Maanen vandaag bespreekt, hebben de getuigen al taakstraffen hebben  aanvaard. Die getuigen, slachtoffers en medeverdachten zijn ZZP’ers in de financiële wereld.  Hun loon bedroeg 275 euro per uur. Zij kregen ongevraagd een loonsverhoging door G..

SNS betaalde opeens 325 euro per uur en daarvan moesten ze 50 euro per uur aan G. afdragen.  G. vergat ook de kleintjes niet zijn secretaresse die nog wel verdachte is in deze zaak kreeg 180 euro per uur en moest daarvan ook 50 afdragen. Zijn hield alles bij maar, de vrouw  herhaalt vandaag dat ze niets wist van de afspraken tussen  G. en zijn ondergeschikten.

Het lijkt erg op afpersing. Maar Buck G. houdt vol dat hij dat allemaal deed op basis van een directiebesluit om iedereen een salarisverhouding te betalen. Hij was zo teleurgesteld dat hij zelf niets kreeg dat hij het nodig vond om zichzelf die extra euro’s toet toebedelen.

SNS  leed geen schade want SNS was bereid om die bedragen te betalen, zegt G. Maar dat bestuursbesluit is nergens te vinden. De officier kan het niet vinden en de rechters voorlopig ook niet.

De behandeling van deze zaak duurt 3 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.