Chinese Maffia de tweede ronde

imagesCAPW7ZE2

ARNHEM – De advocaat generaal eist tegen de 25-jarige Chinees Wen L. twee jaar gevangenisstraf wegens afpersing en diefstal met geweld. Tegen medeverdachte Hua Y. (23) luidt de eis anderhalf jaar cel.

De eisen wijken nauwelijks af van de straf die de rechtbank in Utrecht heeft opgelegd. De rechtbank achtte bewezen dat de twee verdachten samen met een derde Chinees een vierde hebben afgeperst. Het slachtoffer  zou met de vriendin van een van de verdachten hebben geslapen en moest 20.000 euro betalen. De vriendin, Lilli D., wordt vervolgd wegens meineed sinds ze in de rechtbank de derde verdachte probeerde vrij te pleiten.

vrijspraak

Advocaat Niels van Schaik vraagt vrijspraak. Van Schaik betoogt dat de zaak steunt op een enkele verklaring. De verklaring van het slachtoffer. Het andere bewijs van de advocaat-generaal is gebaseerd op dezelfde verklaring. Dat is geen ander bewijs, zegt Van Schaik. Een enkel bewijsmiddel is in Nederland niet voldoende voor een veroordeling. Daarnaast noemt hij de verklaring onbetrouwbaar.

Het gerechtshof doet op 5 april uitspraak in deze twee zaken. De zaak in Utrecht tegen de derde verdachte en gangsterliefje Lilli D. gaat op 10 mei verder. (JS)

lees ook:

10 mei 2012 Chinese maffia betalen voor seks met Lilli

5 april 2012 Lid Chinese Maffia wint half jaar in tweede ronde

22 maart 2012 Chinese maffia de tweede ronde

20 februari 2012 Chinese Maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.