Volgens advocaat mogelijk geen opzet moedermoord

Utrecht-20120327-00147UTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen de 25-jarige Karim B. aan omdat het onderzoek van de psychiater nog niet klaar is. B. wordt op dit moment onderzocht door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

De officier van justitie beschuldigt B. van moord. B. stak in juli een mes in de borst van zijn moeder. Dat bekende hij tegenover de politie.

geen opzet

Advocaat Boumanjal wil proberen te bewijzen dat er geen opzet in het spel was. Iemand die onopzettelijk iets doet, kan niet bestraft worden en moet worden vrijgesproken. In Nederland gebeurt dat volgens Boumanjal niet vaak. Zelfs bij zeer psychotische mensen nemen rechters aan dat er toch nog een wilsbesluit is genomen en dan volgt straf en behandeling.

Boumanjal wil dat goed wordt onderzocht of B. misschien zo van de wereld was dat die opzet wegvalt. Vandaag zou de advocaat van de rechtbank de gelegenheid krijgen om onderzoekswensen in te dienen. Maar dat was zinloos zonder psychiatrisch rapport en daarom werd de zaak uitgesteld tot 20 april. (JS)

lees ook:

19 april 2012 Is dwangverpleging nodig voor moedermoordenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.