Berouwvolle Ricardo’s krijgen een jaar terug voor skimoord

ARNHEM – Het gerechtshof legt de twee Ricardo’s die in Tsjechië tijdens een winterportvakantie een vriend hebben omgebracht, allebei 7 jaar gevangenisstraf op. De advocaat-generaal had 14 jaar geëist. willemjan_large

Advocaat Willem-Jan Ausma (foto) is toch teleurgesteld door de uitspraak. Hij kondigt direct aan dat zijn Ricardo in cassatie gaat. Ausma had vrijspraak gevraagd. Ausma voerde aan dat de twee verdachten zich moesten verdedigen toen hun vriend begon met vechten.

noodweer

Het hof gelooft ook wel dat het slachtoffer als eerste agressief werd, mogelijk door een combinatie van alcohol en medicijnen. Er was sprake van noodweer, zegt het hof.  Maar de twee Ricardo’s zijn veel te ver gegaan omdat ze zelf ook stijf stonden van de drank. Dit geweld was niet proportioneel vindt het gerechtshof en daarom is het op doodslag uitgelopen.

In Utrecht begon de officier met een eis van 14 jaar wegens moord. De rechtbank legde 8 jaar op. Het hof was nog iets milder vanwege alle omstandigheden. De Ricardo’s zijn jong. Ze hebben veel spijt en ze hebben het allemaal niet zo gewild. Wordt vervolgd in Den Haag.(JS)

lees ook:

26 april 2012 Straf voor Ricardo zal in cassatie niet hoger worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.