De dronkenlap van de week (4)

utrecht-20120327-00147 UTRECHT – ´U wordt heel zwaar gestraft voor een eenmalige inschattingsfout en dat spijt me voor u. Maar u snapt het wel´. Zo besluit politierechter Peter de Beer zijn uitspraak in de zaak tegen de 55-jarige Frank. Frank moet 36 uur werken en hij krijgt een rijontzegging van 15 maanden waarvan 12 voorwaardelijk.

topscorer

Frank had veel gedronken. Hij zegt 2 wijntjes en 8 flesjes bier, maar waarschijnlijk meer, toen het alarm af ging in zijn winkel. Frank was ervan overtuigd dat het dit keer echt iets aan de hand was en hij stapte in zijn auto. Het was loos alarm. Maar hij moest blazen. Hij blies 1100, dat is 5 keer meer dan is toegestaan. Daarmee is hij de topscorer onder de 21 dronken rijders op deze alcoholzitting in de rechtbank.

blanco strafblad

Frank, een beroepsfotograaf met een compleet blanco strafblad, heeft zijn rijbewijs hard nodig. Hij vertelt dat hij veel had gedronken omdat hij last had van zijn rug. Hij voegt eraan toe dat hij dat rijbewijs inmiddels drie maanden is kwijt geweest. Hij is door het CBR wel geschikt verklaard om te rijden en hij heeft nu een alcoholslot aangevraagd. Hij hoopt dat hi dan weer de weg op kan.

Hij vertelt ook dat hij op dit moment nauwelijks verdient. Officier Jansma vindt een langere ontzegging niet nodig. Eigenlijk zijn we de geldboetes ook voorbij,  zegt de officier. En dat komt Frank wel goed uit. Hij gaat als straf graag aan het werk en hij ziet direct af van hoger beroep. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.