Hof wijst na elf jaar getuigen af vanwege gevaar

m1dyaqvwextv DEN HAAG – Het gerechtshof bepaalt dat er geen getuigen worden gehoord in de zaak tegen een 76-jarige vrouw die twaalf jaar geleden door de rechtbank in Dordrecht is veroordeeld wegens mensenhandel. De vrouw kreeg 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk.

Indonesie

De verdediging vroeg 4 jaar geleden om getuigen in Indonesie te mogen ondervragen. Het hof wees dat verzoek toe. De instantie die in Nederland internationale rechtshulpverzoeken beoordeelt, kwam tot de conclusie dat deze getuigen gevaar zouden lopen.

concreet

Advocate Anneke van Wandelen noemt die dreiging niet concreet. Zij blijft op de zitting bij haar verzoek. De rechtbank wijst daarop het verzoek van advocate Van Wandelen af. De advocate vraagt ook om een oordeel over de ontvankelijkheid van het openbaar ministerie. Daar wil het hof nu nog niets over zeggen. De zaak gaat op 3 oktober verder met de inhoudelijke behandeling. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

18 april 2012 Hoger beroep duurt al elf jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.