Werkstraf voor stelende penningmeester ijshockeyclub IJCU

ijshockey UTRECHT – De politierechter veroordeelt de 45-jarige F.B. uit Nieuwegein tot een werkstraf van 100 uur waarvan de helft voorwaardelijk. B. heeft 40.000 euro verduisterd die toebehoorde aan de Stichting IJshockeyclub Utrecht.

baanhuur

De andere leden van de ijshockeyclub ontdekten de fraude toen ze niet meer het ijs op mochten omdat de baanhuur niet was betaald. B. vertelde dat hij het geld van de club had gebruikt om belasting te betalen. Hij is door de burgerlijke rechter al veroordeeld en hij betaalt 500 euro per maand terug.

uitzendbureau

B. vertelt aan de rechter dat hij op dit moment 7 dagen per week werkt voor uitzendbureaus. Hij heeft vier kinderen en de omzet van zijn bedrijfje is teruggelopen met 90 procent sinds hij met naam en toenaam in de krant heeft gestaan.

Officier van justitie Janneke Weening benadrukt dat B. het vertrouwen heeft beschaamd van alle leden van de club.  De officier eist 150 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf. B. vertelt dat hij zoveel uren werkstraf ten koste gaat van het terugbetalen van zijn schuld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Politierechter Ebbens is iets milder omdat de publiciteit al zo hard is geweest voor de foute penningmeester. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.