Geen doodstraf wel 4 maanden winst voor verkrachter in hoger beroep

Paleis-2ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 59-jarige Y.B. uit Hengelo tot 26 maanden gevangenisstraf waarvan 10 voorwaardelijk. De eis was 30 maanden waarvan 12 voorwaardelijk. Daarmee is de tweede ronde een succes geworden voor B. Hij ontloopt de doodstraf waar hij zo bang voor is en hij mag vier maanden eerder naar buiten.

lustgevoelens

B. doet alsof hij erg in de war en bang is. Het hof neemt het hem echter kwalijk dat hij op geen enkele manier inzicht heeft gegeven in de reden waarom hij drie zeer jonge vrouwen heeft verkracht in Enschede. B. heeft alleen maar aan zijn eigen lustgevoelens gedacht, constateert het hof.

voorwaardelijk

De rechtbank in Almelo legde 30 maanden op zonder voorwaardelijk deel. Dan zou B. na 20 maanden vrij zijn geweest.  Advocaat Jeroen Michels had een formeel verweer over de duur van voorlopige hechtenis. Dat verweer wijst het hof toe, maar dat heeft geen invloed op de straf. Toch rolt er om duistere redenen een lagere straf uit.  (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

12 juni 2012 Weer geen doodstraf voor verkrachter

7 juni 2012 Een verloren middag voor een verdachte die nog steeds de doodstraf verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.