Filefuikkiller weer langer vast

RRTwitterlogo128X128UTRECHT – De 48-jarige Maikel R. staat weer 3 maanden vast. De rechtbank wijst een verzoek af van advocaat Gerald Roethof af om filefuikkiller R. vrij te laten. R. knalde na een achtervolging door de politie op de A2 bovenop een file.  De politie had die file georganiseerd maar deze fuik kostte een onschuldige bestuurder het leven.

rijksrecherche

Advocaat Roethof roept al vanaf de eerste dag dat dit niet goed is gegaan. Ook uit onderzoek van de rijksrecherche blijkt dat de politie haar eigen protocollen niet heeft nageleefd. Nu zijn de agenten ook verdachten in deze zaak. Roetfhof spreekt al over medeschuld en hij vindt het onrechtvaardig dat de agenten niet zijn aangehouden en Maikel R. in zijn rolstoel in de cel zit.

stoned

Die vergelijking haalt  de woede boven in officier Alexandra Bijleveld. Ze gooit semi per ongeluk in de openbaarheid dat R. stoned achter het stuur zat. Ze vindt het veel te ver gaan om haar politiemensen te vergelijken met draaideurcrimineel. De rechtbank geeft haar gelijk. De zaak gaat verder op 24 september.

lees ook:

14 mei 2012 Filefuikagenten verdacht van veroorzaken van gevaar op de weg

23 april 2012 Filefuikkiller weer vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.