Vier jaar winst in hoger beroep wel doodslag geen moord op miljonairsdochter

ausmaARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 51-jarige Bob H. wegens doodslag op miljonairsdochter Sandra Hazeleger tot 8 jaar gevangenisstraf. De advocaat generaal had 15 jaar gevangenisstraf geeist.

hondenriem

Bob H. doodde zijn vrouw na een mislukte wintersportvakantie. Bij de politie bekende H. dat hij de keel van de vrouw nog een keer had dichtgesnoerd met een hondenriem. Hij trok die verklaring in. De rechtbank achtte toch moord bewezen en legde 12 jaar op na een eis van 14 jaar.

moord

Advocaat Willem Jan Ausma heeft constant betoogd dat H. in een opwelling heeft gehandeld omdat hij zich vernederd voelde. Volgens Ausma was er geen bewijs was voor moord.  Hij betoogde dat H. niet voor moord kon worden veroordeeld alleen op basis van zijn eigen ingetrokken verklaring terwijl er verder geen objectief bewijs was. Het hof gaf hem gelijk. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

22 juni 2012 In tweede ronde eis 15 jaar voor moord op miljonairsdochter

7 november 2011 Twaalf jaar voor moord op miljonairsdochter

30 augustus 2011 Politieverhoor moordenaar miljonairsdochter niet openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.