Dronken zeker maar roekeloos is de vraag

glaasje opUTRECHT – Hij gaat naar een feest zonder zich druk te maken hoe hij thuis komt. Hij drinkt veel. Hij rijdt gewoon terug en er raken 3 vrouwen zwaar gewond. Officier Lambers smijt de harde feiten en het gemakkelijke gelijk nog maar een keer in het gezicht van de 33-jarige Tom. Tom hoeft nog net niet naar de gevangenis. De officier eist 200 uur werken, 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 2 jaar niet auto rijden.

piercer

Toms beroep is piercer. En hij draagt zijn handel in zijn oren. Verder praat hij heel beschaafd en hij schaamt zich helemaal dood. Hij durft de rechters nauwelijks aan te kijken. Tom was veel minder bedeesd toen hij van de A12 afdraaide de richting Utrecht en met zijn witte BMW  met 130 kilometer per uur keihard in een kleine peugeot boorde. Die peugeot met 5 inzittenden hield zich keurig aan de maximum snelheid, 70 kilometer per uur.

dood

Tom lette ook nog eens niet op want hij sprak met het meisje naast hem. Hij blies 745 uggels dat is 3 keer meer alcohol dan is toegestaan . Hij wil nooit meer rijden, vertelt hij aan de rechtbank. Een van de slachtoffers schrijft aan de rechtbank dat ze dacht dat haar vriend dood was en dat ze daar nog steeds nachtmerries van heeft. De officier noemt het roekeloos rijden.

snelweg

Daar richt advocaat Burgers zijn pijlen op. Om iemand roekeloos rijden te verwijten is veel nodig. Advocaat Burgers betoogt dat deze weg weliswaar binnen de bebouwde kom ligt, maar in feite een snelweg is. De weg ziet er nog net zo uit als 35 jaar geleden en toen mochten we daar zo hard rijden als we konden, betoogt Burgers uit eigen wetenschap. Uitspraak 27 juli. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.