Een gevechtshouding aannemen tegen een agent is geen bedreiging

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Die agent irriteerde me en toen ben ik weggelopen. Hij heeft een keurig lichtblauw overhemd en een beige broek aangetrokken voor de zitting, maar met die woorden veroordeelt de 21-jarige Rudy zichzelf bij politierechter Ebbens.

kofferbak

Rudy zat met nog iemand in de kofferbak van een auto. In totaal zaten ze met  6 personen in een volkswagen en ze werden voor hun eigen veiligheid  aangehouden. Rudy zegt tegen rechter Ebbens dat hij zijn bodywarmer op de motorkap van de auto wilde leggen. Hij werd door de agent bij zijn schouder gepakt. Rudy draaide zich om en hij nam een gevechtshouding aan. Hij werd officieel aangehouden. Maar zijn vriendjes kwamen uit de auto en Rudy kon vluchten.

bedreiging

Officier Van Ek moppert dat dit echt niet door de beugel kan,  maar juridisch kan ze er weinig tot niets mee. Rudy is ook gedagvaard wegens bedreiging. Dat is niet bewezen, vindt officier Van Ek. Voor een strafrechtelijke bedreiging moet de agenten gedacht hebben dat hun leven in gevaar was of dat ze zwaar lichamelijk letsel op zouden lopen. Dat is  zeker niet het geval, concludeert de officier uit het dossier.

De officier vraagt vrijspraak voor de bedreiging en ze eist 350 euro boete wegens wederspannigheid. Rechter Ebbens legt 200 euro op. Ze houdt rekening met de slechte financiële situatie van Rudy. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.