4 FC Utrecht supporters vrijgesproken gevangenisstraffen 2 hooligans geschrapt in hoger beroep

logo_FCUtrecht_FCARNHEM – Het gerechtshof in Arnhem legt 6 volwassen hooligans en 3 minderjarige hooligans van FC Utrecht werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen  op. De hooligans worden bestraft voor hun aandeel in de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Utrecht FC Twente op 4 december. Het hof spreekt 4 supporters vrij.

onvoorwaardelijk

De supporters waren in maart samen met 70 andere hooligans  door de kinderrechter en de politierechter in Utrecht veroordeeld. Twee verdachten die tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf waren veroordeeld, komen eraf met een werkstraf. Het hof schrapt ook de strafrechtelijke stadionverboden. Alle hooligans hebben van de KNVB natuurlijk wel een stadionverbod gekregen.

uitstapje

Zo is het toch nog een winstgevend uitstapje naar Arnhem geworden voor de supporters van FC Utrecht. De raadsheren van het hof waren een stuk vriendelijker dan de politierechters in hun eigen stadje. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

3 juli 2012 FC Utrecht hooligans vechten in hoger beroep tegen gevangenisstraffen, werkstraffen en stadionverboden

14 juni 2012 Ook Twente hooligans veroordeeld voor geweld bij FC Utrecht

24 mei 2012 Een hooligan die gewoon Utrecht Vitesse bezoekt

11 mei 2012 Hooligans wie zonder zonde is, werpe de eerste steen

21 maart 2012 Andere tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.