Een gelijkwaardige relatie of mensenhandel

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – De rechtbank houdt de 40-jarige Chouris S. nog 3 maanden binnen op verdenking van mensenhandel. Volgens zijn advocate Marianne Lochs heeft S. een doodnormale relatie met het vermeende slachtoffer Patricia. Sterker nog Patricia ging vreemd en zij wilde de relatie verbreken. Dat kon de vrouw niet zelf en daarom heeft ze aangifte gedaan, stelt Lochs.

mensenhandel

Die aangifte liegt er niet om. Negen jaar gedwongen prostitutie is er op de dagvaarding terechtgekomen. S. liet volgens de politie ook tattoos zetten zodat duidelijk was dat Patricia van hem was. Advocate Lochs wijst erop dat Patricia in de prostitutie werkte voordat ze S. leerde kennen. Patricia werkte door toen S. 6 jaar geleden 30 maanden moest uitzitten wegens mensenhandel. En ze werkt nu ook gewoon door terwijl S. in voorarrest zit.

relatie

Advocate Lochs schetst een relatie tussen 2 gelijkwaardige personen waarin Patricia misbruik of gebruik maakt van justitie om van haar  zakelijke partner af te komen. Ze hadden een slechte relatie. Dat gebeurt vaker maar is geen reden voor een voorlopige hechtenis die nu al 3 maanden duurt, besluit Lochs.

ambivalent

De officier justitie Ferry van Veghel denkt daar anders over. Ambivalentie zien we vaker bij de slachtoffers van mensenhandel, betoogt de officier. Hij voegt er nog aan toe dat buren hebben gezien dat Patricia werd mishandeld. De officier wil dat S. achter de deur blijft en hij krijgt zijn zin. De zaak gaat verder op 8 oktober.  (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.