Wie plaatste de ladder bij het huis van slager Pott

ladderUTRECHT – Deze man heeft me afgezet bij het huis van slager Pott en toen is hij weggereden. Met die woorden probeert Antoinne M. zijn medeverdachte Rafellito W. vrij te pleiten. Over zijn eigen rol is M. ook duidelijk. Hij heeft de ladder neergezet tegen de woning van slager Pott en hij is toen weggegaan. Hij is het huis niet binnengeweest.

gestikt

Slager Jan Pott werd dood gevonden in zijn huis. De 80-jarige man was gestikt omdat hij was vastgebonden. Drie verdachten zijn aangehouden vanwege een dna-spoor op de ladder waarmee de inbrekers zijn binnengekomen. De vierde verdachte is een neef van de slager die de inbrekers zou hebben getipt. De drie verdachten proberen een geloofwaardig verhaal te verzinnen, waarom ze wel de ladder hebben aangeraakt, maar toch niet zijn binnen geweest.

ladder

Advocaat Cem Polat betoogt dat W. vrij moet vanwege deze ontlastende verklaring. Ook de andere 3 advocaten dienen verzoeken om vrijlating in. Officier van justitie Ferry van Veghel veegt alles van tafel. Hij krijgt de rechtbank aan zijn kant. De 4 verdachten blijven in de cel. Wel moet de belangrijke ladder nog een keer goed worden onderzocht. De volgende pro forma zitting is op 22 oktober. De inhoudelijke behandeling is op 21 en 22 november. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.