Twee jaar voor niet fictief misdrijf met niet bestaand meisje met Alberto Stegeman

Alberto StegemanUTRECHT – De 51-jarige Luc A. uit Lubbeel was echt van plan om een meisje te kopen om daar ontucht mee te plegen. Dat stelt de rechtbank in Utrecht vast. De rechtbank veroordeelt A. tot 2 jaar cel wegens het voorbereiden van het plegen van ontucht. De eis was 28 maanden.

Alberto Stegeman

A. had een advertentie geplaatst op een moeilijk op te sporen tor netwerk. Hij schreef dat  pedo was en dat hij een meisje wilde kopen. Undercoverjournalist Alberto Stegeman lokte hem met een niet bestaand meisje in de val. Stegeman deed aangifte en A. werd opgepakt in een auto vol met sextoys.

uitlokking

Advocaat Derk Wiersum noemde dit uitlokking. Bovendien klopte er niet veel van de verklaringen van Stegeman volgens de advocaat. Maar de rechtbank stelt vast dat Stegeman op geen enkele manier met het beeldmateriaal heeft gemanipuleerd. Ook van uitlokking is geen sprake, vindt de rechtbank

fictief

Advocaat Wiersum betoogde ook nog dat alleen de voorbereiding strafbaar is van een delict waarbij direct gevaar te duchten is. Een niet bestaand meisje  kan geen gevaar lopen en daarom vroeg Wiersum vrijspraak. Maar de rechtbank oordeelt dat er geen sprake is van een fictief misdrijf. A. wist namelijk helemaal niet dat het meisje dat Albert Stegeman hem voorhield, niet bestond. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

18 juli 2012 Alberto Stegeman handelde als een doorgewinterde pedo

4 april 2012 Een advertentie op een Thor netwerk en de lichaamstaal van Alberto Stegeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.