Alle officieren en rechters zijn pedofielen is niet beledigend tegen een agent

rbu1931UTRECHT – Politierechter Roel den Otter veroordeelt de 39-jarige Mohammed B. tot 1 week voorwaardelijke gevangenisstraf en verplicht reclasseringscontact. B. heeft zich schuldig gemaakt aan belediging en wederspannigheid.

agenten

B. werd opgepakt toen hij twee agenten uitschold. Jullie hebben toch niks te zeggen. Rechters zijn de baas.  Alle rechters en officier zijn pedofielen, zei hij.  Advocaat Michiel Lamers leest in deze woorden weinig beledigends tegen de agenten. Nadat rechter Den Otter heeft vastgesteld dat hij zich als rechter niet beledigd voelt, is hij het met de advocaat eens. Hij spreek B. vrij van dit deel van de tenlastelegging.

1 euro

Voor de officier van justitie blijft er genoeg over. B. heeft de agenten ook nog uitgemaakt voor varken en hij stribbelde tegen toen hij mee moest. B. heeft verschillende dagvaardingen met boetebedragen mee naar huis gekregen. Advocaat Lamers geeft aan dat er boetes van 1 euro op staan die hij graag ter plekke wil afrekenen. Dat zijn computeruitdraaien, antwoordt officier Jaarsma die vier weken cel eist tegen Mohammed. Ze ziet hem als een draaideurcrimineel met wie de hulpverlening niks kan beginnen.

Lamers antwoordt dat hij de computer menselijker vindt dan de officier van justitie. Rechter Den Otter geeft B. toch nog een kansje. Hij legt verplicht reclasseringscontact op. Dat is pas echt een straf voor B., besluit de rechter. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.