Weduwe Linda krijgt 13 jaar terug van het gerechtshof

Den HaagDEN HAAG – Linda V. mag 13 jaar langer van haar weduwenbestaan genieten. Het gerechtshof veroordeelt de 49-jarige Linda V. tot 4 jaar gevangenisstraf wegens poging tot uitlokking van de moord op haar rijke echtgenoot Hans Lijesen. Ze zat een straf van 17 jaar uit.

Costa Rica

Lijesen was een geslaagde ondernemer. Nadat hij 13 jaar gelden was vermoord,vluchtte V. met zijn geld en een nieuwe echtgenoot naar Costa Rica. Toen deze tweede man de deur uit was gezet, vertelde hij boos aan misdaadjournalist Peter R. de Vries dat Linda achter de moord zat.

tweede echtgenoot

Het openbaar ministerie eiste 19 jaar in hoger beroep. Haar advocaat richtte tijdens het beroep zijn pijlen al op de verklaringen van de tweede echtgenoot. Het hof noemt die verklaringen wisselend en tegenstrijdig en daarom niet bruikbaar voor het bewijs.  En daarom krijgt weduwe Linda alleen gevangenisstraf voor een eerdere mislukte poging haar rijke echtgenoot te lozen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

23 juli 2012 Eis in hoger beroep 19 jaar voor moord op echtgenoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.