De crisis in het haardblokken bedrijf levert een lagere boete op

Rechtbank-Utrecht 2UTRECHT – De directeur van ‘Versluis Haardblokken’ verdient in een uurtje bij de economische politierechter 2900 euro. Dat lukt hem niet elke dag. Uit zijn geklaag over de kredietcrisis, de warme winter en de natte zomer valt at te leiden dat het slechte tijden zijn in de haardblokkenbusiness. In deze crisis moet zeker de economische politierechter heel mild zijn voor haar klantjes.

3400 euro

Versluis kreeg een bekeuring van 3400 euro omdat zijn vrachtwagen te zwaar was beladen. En dat was ook nog pure pech. De grote vrachtwagen van Versluis wilde niet starten. Hij laadde zijn haardblokken over in een vrachtauto die hij had laten keuren voor klein rijbewijs zodat hij er werkstudenten in kon laten rondrijden. Maar die wagen mocht minder lading vervoeren.

first offenders

Nu zijn dit soort huilverhalen de hele dag door te horen in de rechtbank. Bij alcoholzaken zegt iedere rechter: er wordt zo weinig gecontroleerd, u zult het wel vaker doen. De economische politierechter vergeeft first offenders veel als ze in het oerwoud van regels in Nederland de weg zijn kwijt geraakt.

500 euro

De toch al geslaagde officier van justitie Frederiek Rethmeier grijpt de kans om een nog betere kant van zichzelf te laten zien. Ze weegt mee dat de wagen van Versluis wel geschikt was voor het vervoer van al die grote hoeveelheid haardblokken en ze verlaagt de boete rigoureus. Ze eist 500 euro onvoorwaardelijk en 1000 euro op de lat.

Daar kunt u nog tegen in hoger beroep zegt rechter Simone Wijna tegen Versluis. Laat maar zitten, zegt Versluis op de toon of hij een fooi geeft. Daarmee is de zaak onherroepelijk. (jurgenswart,wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.