Rechter legt toch voor de tweede keer binnen 3 jaar een werkstraf op

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Politierechter Simone Wijna legt de 18-jarige Mario 20 uur voorwaardelijk en 1 week voorwaardelijke gevangenisstraf op. Dat lijkt in strijd met de wet want Mario is vorig jaar ook al tot een werkstraf veroordeeld.

havo

Volgens de reclassering zou Mario een gewoon normale mensen leven kunnen leiden. Hij is alleen te lui om zijn best te doen op de havo. Mario hangt liever rond met zijn overlastgevende vriendjes. Hij had al een toegangsverbod voor de Albert Heijn.

In die Albert Heijn, maakte hij toch stiekem een kratje leeg. Hij zette het kratje in de flessenautomaat en leverde het bonnetje in bij de kassa.  De totale winst van dit briljante criminele idee, 1 euro en 80 cent. Mario moet voorkomen wegens oplichting van de Albert Heijn en 2 andere kleine diefstallen.

recidivisten

De officier van justitie herinnert zich de nieuwe wet. Geen werkstraf meer voor recidivisten. Omdat het natuurlijk onzinnig is om Mario naar de gevangenis te sturen, eist officier een geldboete van 400 euro en 1 week voorwaardelijk. Raadsman Michiel Lamers benadrukt dat ouders meestal voor geldboetes opdraaien. Rechter Wijna doet het enige verstandige. Zij legde een werkstraf op, maar dat mag eigenlijk niet. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.