Nieuwe getuigen tuinfeestmoord

Leeuwarden ressortLEEUWARDEN – Het gerechtshof houdt de zaak tegen de 35-jarige Marcel B. uit Almere aan. B. zit een straf van 18 jaar uit omdat hij op een tuinfeest een plaatsgenoot heeft doodgestoken. De vriendin van het slachtoffer die tussenbeide kwam, raakte zwaargewond.

zelfverdediging

B. zegt dat hij die plaatsgenoot, Ron Schuurman, heeft neergestoken uit zelfverdediging. Maar volgens de officier van justitie is B.  een levensgevaarlijke man. De officier eiste 25 jaar cel. Het openbaar ministerie woog zwaar mee dat B. heeft geweigerd mee te werken aan psychiatrisch onderzoek. De rechtbank vond dat minder erg.

getuigen

De advocaat van B, vroeg het hof om 6 getuigen te morgen horen. De advocaat generaal verzette zich niet tegen 2 getuigen omdat deze nog niet gehoord zijn. Het hof beslist op 16 augustus over de andere getuigen. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.