Facebookmoord met open deuren

facebook_favicon_large_2_reasonably_small ARNHEM – De officier van justitie eist tegen de 15-jarige Jinhua K. de maximale straf bij de kinderrechter wegens moord op de 15-jarige Joyce ´Winsie´Hau. De officier eist 1 jaar jeugddetentie en 2 jaar jeugd tbs..

facebook

K. stak in januari in Arnhem het meisje in haar deuropening neer. Haar vader raakte gewond toen hij zijn dochter wilde redden. Ze stief in het ziekenhuis. Winsie zou via facebook roddels hebben verspreid over een vriendin.

Deze vriendin zou als een twitterende Helena haar eigen vriendje Wesly C. opdracht hebben gegeven. De 17-jarige C. huurde de toen 14-jarige K.in om het meisje te laten schrikken. K. vertelt in de rechtbank dat hij met de dood werd bedreigd om dit te doen.

gesloten deuren

Kinderzaken zijn altijd achter gesloten deuren. De officier van justitie vindt het maatschappelijk zo belangrijk dat de deuren open moeten open. De advocaten verzetten zich; de zaak van het meisje gaat achter gesloten maar de twee jongens moeten in het openbaar met de billen bloot. De andere kinderen komen 21 augustus voor.  Uitspraak 3 september. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.