Facebookmoord jeugd tbs voor een jongen die afhankelijk is van waardering van de groep

facebook_favicon_large_2_reasonably_small ARNHEM – De kinderrechter veroordeelt de 15-jarige Jinhau K. tot 1 jaar jeugddetentie. Ook legde rechtbank een Plaatsing in een Instelling voor Jeugdigen (PIJ) op. Deze jeugd tbs duurt 2 jaar en 1 jaar voorwaardelijk.

facebook

De verdachte heeft de 15-jarige Winsie in Arnhem haar eigen woning aangevallen. De vader van het meisje raakte gewond in een poging zijn dochter te verdedigen. De verdachte zou zijn gestuurd door 2 medeverdachten. Het slachtoffer zou op facebook een gezamenlijke vriendin Polly hebben zwart gemaakt. Zijn vrienden zouden hem zelfs bedreigd hebben, vertelde de verdachte.

bezinnen

De psycholoog en de psychiater hebben in hun rapporten ook aangegeven dat de druk die verdachte zegt te voelen niet zodanig is geweest dat hij hier geen weerstand aan kon bieden. Er zijn meerdere momenten geweest waarbij verdachte de mogelijkheid had om hulp in te roepen of zich te bezinnen. De zaken tegen de 2 medeverdachten zijn voor onbepaalde tijd aangehouden. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

21 augustus 2012 Openbare behandeling tussenpersoon Facebookmoord aangehouden

21 augustus 2012 Zaak tegen 16-jarige uitlokster Facebookmoord aangehouden

20 augustus 2012 Facebookmoord met open deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.