Slaan met een hakbijl op het hoofd is poging tot zware mishandeling

utrecht UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 35-jarige Mohamed tot een jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk wegens poging tot zware mishandeling. De officier van justitie had anderhalf jaar geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk wegens poging tot doodslag.

kluis

Mohamed had twee buurtgenoten beloofd dat hij een kluis, die zij hadden geroofd,  voor ze zou openbreken. Toen Mohamed ontdekte dat die kluis was gestolen bij een vriend,  weigerde hij mee te werken.

De twee inbrekers kwamen daarop dagelijks bij hem aan de deur om hem bang te maken. Mohamed werd er op een dag gek van en hij ging met een hakbijl naar buiten om zich te verdedigen, vertelde hij aan de rechtbank.Hij sloeg een van de vrienden met de hakbijl op het hoofd.

geen letsel

Zijn advocaat Vermaat bepleitte tussen het puzzelen door dat er sprake was van noodweer. De rechtbank dacht daar anders over. Wel woog de rechtbank zwaar mee dat dit criminele slachtoffer nauwelijks letsel heeft opgelopen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

20 augustus 2012 Advocaat mag geen kruiswoordpuzzel maken tijdens de zitting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.