Wrakingsverzoek afgewezen van advocaat van stiefvader van dode peuter Nouafel om geheime informant

utrecht UTRECHT – Deze informant loopt zoveel gevaar dat alleen het oproepen als getuige al te gevaarlijk is. Dat vertelt officier van justitie Gorter over een informant van justitie, die heeft verklaard dat moeder Cornelia de J. haar zoontje Nouafel in de buik heeft getrapt.

stiefvader

Deze informant is zeer ontlastend voor de stiefvader van Nouafel, de 28-jarige Younass A. Younass A. wordt ervan  beschuldigd dat hij de dood van de 4-jarige Nouafel op zijn geweten heeft. Advocaat Ralph Takens wil daarom deze informant en de zegsman van deze informant als getuige horen. De rechtbank wees dat eerder toe.

gevaar

Het openbaar ministerie wees erop dat deze informanten in levensgevaar  komen wanneer hun identiteit bekend zou worden. De rechter commissaris vond het te gevaarlijk en de getuige werd geschrapt. Advocaat Ralph Takens herhaalt zijn verzoek op de zitting. De rechtbank wijst het verzoek af. De rechtbank vindt dat Takens met andere getuigen voldoende is gecompenseerd. Takens wraakt de rechtbank.

De wrakingskamer komt een paar uur later bij elkaar. Drie andere Utrechtse rechters uit verschillende sectoren van de rechtbank dekken hun cllega´s. Er is geen schijn van vooringenomenheid oordeelt de wrakingskamer.(jurgenswart.wordpress.com’)

lees ook

5 juni 2012 Verdachte moeder van peuter uit het verdomhoekej voegt zich als slachtoffer

20 april 2012 De weerzinwekkende fotos van Nouafel uit het Verdomhoekje

Een gedachte over “Wrakingsverzoek afgewezen van advocaat van stiefvader van dode peuter Nouafel om geheime informant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.