Verkrachter bejaarde man ziet er niet uit als een beest

utrecht UTRECHT – U bent voor het eerst naar een zitting gekomen en waarom eigenlijk,  vraagt rechter Margot Somsen aan de 21-jarige Chabib H. H. vertelt dat hij dacht dat de zaak vandaag inhoudelijk zou worden behandeld. Dat blijkt niet zo te zijn en hij heeft 3 uur voor niets in het cellenblok van de rechtbank moeten wachten. Dat valt hem zwaar.

beestachtig

Dit onnodige bezoekje gunt het publiek wel een blik op de man die wordt beschuldigd van een beestachtige misdaad. H. heeft in Overvecht een 93-jarige man in zijn kelderbox verkracht nadat hij hem had beroofd

Er is weinig beestachtigs  te zien. H. is een normaal geklede jongen in een afgezakte broek met een bijzonder slome uitdrukking op zijn gezicht. Hij geeft nog een paar antwoorden waaraan ook nies bijzonders valt af te leiden. Hij is zichtbaar blij als hij weer terug mag naar de gevangeniskliniek.

Medisch Centrum

Het genetisch onderzoek naar zijn geestestoestand in het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam is klaar. Nu moeten deze gedragsdeskundigen de uitkomsten van dit onderzoek verwerken in hun tbs rapportage. Daar is een maand voor uitgetrokken. Daarna is er nog een zitting waarop advocaat Sven Kurz zijn onderzoeksvragen stellen. Op 30 november is de inhoudelijke behandeling. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

29 juni 2012 Advocaat wil verkrachter bejaarde man bij de kinderrechter

5 april 2012 Genetisch onderzoek bij verkrachter bejaarde man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.