Een dure scheiding

utrecht UTRECHT – Deze zaak gaat over iets heel anders dan een inbraak in een mailbox, oordeelt politierechter Kranenbroek in de zaak tegen de 45-jarige Judith. Rechter Kranenbroek veroordeelt Judith wegens computervredebreuk maar de rechter legt geen straf op, Zij wijst ook het verzoek om schadevergoeding van 39000 euro aan juridische kosten de ex-man van Judith af.

gmail

Judith had ingebroken in de mailbox van haar echtgenoot. Ze vertelt aan de rechter dat ze thuis achter de computer een rijtje gmail adressen op het scherm kreeg . Ze klikte het adres van haar man aan en zo kwam ze in zijn mailbox. Ze kon zich niet beheersen. De twee lagen in een scheiding en de man deed aangifte. .

schuldigverklaring

De officier eist een boete van 750 euro waarvan 250 voorwaardelijk. Want dit mag nu eenmaal niet. De advocate Yesloglu vraag om schuldigverklaring zonder straf. Twee jaar later is geen enkele straf zinnig, stelt de advocate. De politierechter neemt dat over.

goedkoper

Ze vraagt nog aan de ex waarom hij 39,000 euro aan advocaatkosten vraagt. De man vertelt met een stalen gezicht dat hij gelooft dat de echtscheiding veel sneller en goedkoper zou zijn verlopen als de vrouw niet had ingebroken  in zijn mailbox.

Rechter Kranenbroek ontploft half. Dit is een scheiding. U moet daarom mee ophouden want de enige die hier wijzer van worden zijn  uw advocaten. En ik mag het zeggen want ik ben lang genoeg advocaat geweest, besluit de rechter.(jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.