Officier eist werkstraf voor ontucht met 15-jarige

mariellevanessen_thumbUTRECHT – De officier van justitie eist 240 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenistraf tegen de 22-jarige Danny P. wegens ontucht met een minderjarig meisje. Officier Janneke Weening vindt dat P. respectloos de seksuele ontwikkeling van het meisje heeft verstoord. Maar de officier vraagt ook vrijspraak voor verkrachting.

Marielle van Essen

Danny laat verstek gaan hoewel hij op de vorige zitting heeft beloofd dat hij tekst en uitleg zou komen geven en hij zich niet meer op zijn zwijgrecht zou beroepen. Zijn advocate Marielle van Essen haalt de kastanjes uit het vuur. Danny is door deze zaak een wrak geworden en hij zou toch  niets zeggen, vertelt zijn advocate. Officier Janneke Weening overweegt nog uitstel te vragen om  Danny door de politie op te laten halen. Maar na overleg met de ouders van het slachtoffer besluit zij dat de zaak door kan gaan.

folderen

Danny kende Samantha via hyves. Hij ging met hielp haar met folderen en volgens de officier deed Danny dat alleen om snel seks te kunnen hebben. Het meisje stapte na veel digitaal overleg met vrienden en vriendinnen naar de poltiie. Ze deed aangifte van verkrachting. Danny zou haar hebben opgesloten in zijn auto. Als een echte heer betaalde hij wel voor de morning after pil.

De officier geeft toe dat er twijfels zijn en ze laat verkraching vallen. Wel ziet ze meer dan voldoende bewijs voor ontucht met een minderjarige. Ze eist 1000 euro schadevergoeding. Advocate Van Essen vindt dat er ook geen bewijs  is voor ontucht. Zij laat niets heel van de verklaringen van het 15-jarige  slachtoffer. Uitspraak 1 oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

1 oktober 2012 Vrijspraak van verkrachting na onbetrouwbare aangifte

21 mei 2012 Verdachte van verkrachting vrijgelaten omdat aangifte rammelt

lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.