Greenpeace vernielers voor de rechter

GreenpeaceUTRECHT/DEN HAAG/ZUTPHEN/ALMELO – De officier van justitie vervolgt 3 actievoerders van Greenpeace die een tankstation hebben vernield. De 3 actievoerders, onder wie 2 Duitsers, zijn op 14 september aangehouden bij het slopen van de pompen van een tankstation.

Greenpeace

De vernielers werden op heterdaad aangehouden toen zij bij het Amersfoortse tankstation aan de Daam Fockemalaan de vulslangen hadden vastgemaakt met een beugelslot. Ze waren naar het tankstation gereden in een huurauto. In die auto zijn pamfletten en lijsten met adressen van andere tankstations gevonden.

rechter

De politie onderzoekt of de verdachten zich ook bij andere Shell pompstations schuldig hebben gemaakt aan het onklaar maken van de pompen. De verdachten zijn na een nacht met een dagvaarding naar huis gestuurd. Op 19 december moeten ze voor de rechter in Utrecht verschijnen

Ook in de rest van het land werden Greenpeace activisten opgepakt bij soortgelijke acties. In Den Haag moeten op 22 november 7 verdachten bij de politierechter verschijnen. Acht andere actievoerders die in het Oosten van het land werden aangehouden, moeten op 10 en 13 december bij de politierechter in Zutphen en Almelo verschijnen. (jurgenswart.wordpress.com)

(jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.