De filefuikagenten mochten geen rare capriolen uithalen

utrecht-20120328-001481 UTRECHT – Nadat hij hersteld is van een ziekte die hem in de ochtend thuis houdt, veegt advocaat Gerald Roethof op zijn geheel eigen beetje zeurende toon de vloer aan met het optreden van de politiemensen die de filefuik hebben gebruikt tijdens een achtervolging. De zaal achter Roethof zit barstensvol met politie, maar Roethof is onbevreesd.

logica

De logica van Roethof is natuurlijk heel simpel. Zonder die kunstmatige file was er geen onschuldige automobilist om het leven gekomen. De organisator van deze onrechtmatige file hoort de schuld te krijgen. Hij heeft een massa aan bijpassende jurisprudentie gevonden waarin juist degene die de file heeft veroorzaakt, de schuld krijgt van het ongeluk.

capriolen

Ook citeert hij met satanisch genoegen uit de gesprekken die de agenten onderling voerden tijdens de achtervolging. Haal geen rare capriolen uit, waarschuwt een collega in de meldkamer. Dat is een benzinedief niet waard. De agenten wisten dat deze file niet proportioneel was, concludeert Roethof.

Roethof beschuldigt de agenten er ook nog van dat ze het gedrag van Maikel R. hebben aangedikt om de file naderhand te rechtvaardigen. Ze hebben gelogen want niet een keer heeft R., tegen wie 10 jaar is geëist, tegen een politiewagen gebotst, betoogt de advocaat. De uitspraak is op 9 oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

24 september 2012 De rolstoel van de filefuikkiller

22 augustus 2012 Filefuikagenten wel fout niet strafbaar

2 juli 2012 Filefuikkiller weer langer vast

14 mei 2012 Filefuiagenten verdacht van veroorzaken van gevaar op de weg

23 april 2012 Filefuikkiller weer vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.