Heks van Kockengen vrij

sara-glatt_thumb UTRECHT – De rechtbank in Utrecht laat de 53-jarige Sara Glatt vrij uit Kockengen vrij uit voorarrest. Glatt een natuurgenezeres die patiënten met ibogaïne behandelt, wordt ervan beschuldigd dat zij een patiënt in hulpeloze toestand heeft achtergelaten  in een hotel in Breukelen.

Sara Glatt

Deze patiënt,een Zwitser, kwam om het leven toen hij de snelweg op liep. Glatt werd vastgezet op beschuldiging van poging tot doodslag. Die beschuldigingen heeft het openbaar ministerie nu laten vallen.

voorlopige hechtenis

De officier vindt het nog steeds geen goed idee om Glatt vrij te laten. Maar de rechtbank gaat in op het verzoek van de advocaat, want Glatt moet voor haar kinderen zorgen. Bovendien heeft zij beloofd dat ze zich dit keer wel aan de schorsingsvoorwaarden zal houden en dat ze geen patiënten zal behandelen met ibogaïne. Een stof die in Nederland niet is verboden.

De zaak gaat verder op 20 november. Dan zal de advocaat van Glatt  de nodige onderzoekswensen indienen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

13 augustus 2012 Heks van Kockengen naar het Europese Hof

10 augustus 2012 Nog langer voorarrest heks van Kockengen

2 augustus 2012 Hof houdt hek van Kockengen binnen

25 juli 2012 Blijft de heks van Kockengen in de cel

12 juli 2012 Heks van Kockengen blijft een maand binnen

11 juli 2012 Heks van Kockengen weer vastgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.