Mislukte straatracer pleegde ook in hoger beroep geen doodslag

arnhem ARNHEM – Straatrecer kruipt de eerste 10 jaar niet achter het stuur. Het gerechtshof legt de 24-jarige Ben J. een 4 jaar gevangenisstraf op waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Ook mag de straatracer zo gauw hij buiten is, 8 jaar niet autorijden.

Cartesiusweg

Het hof stelt vast Ben J.een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt op de Carteisusweg in Utrecht. Volgens het hof deed de verdachte mee aan een wedstrijd. De andere deelnemer aan deze wedstrijd is nooit gevonden. Het ongelukkige slachtoffer was de bijrijder van een tegenligger.

doodslag

Het hof komt tot dezelfde straf als de rechtbank in Utrecht. Het openbaar ministerie eiste in beide instanties 8 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. Maar het hof ziet net als de rechtbank geen ziet geen opzet ook geen voorwaardelijk en spreekt de verdachte vrij van doodslag. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

29 september 2012 Eis opnieuw 8 jaar tegen straatracer

26 april 2012 Straatracer ¨pleegde geen doodslag maar moet wel 3 jaar zitten

12 april 2012 Scherp, agressief en chagrijnig voor een gedoemde straatracer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.