De moeder van Rafaellito hoeft niet meer terug te komen als getuige

ladder_thumbUTRECHT – De ladder is nog steeds de sleutel tot de oplossing van de moord op Slager Pott. Met deze ladder is de moordenaar. de woning van de slager binnengekomen. Binnen is geen spoor aangetroffen, maar op de ladder is dna van de 3 hoofdverdachten gevonden. En deze verdachten gebruiken de ladder ook om hun eigen aandeel zo klein mogelijk af te schilderen.

ladder

Verdachte Antoinne M. houdt vol dat hij de ladder heeft gestolen en geleverd maar dat hij nooit in de woning van slager Pott  is geweest. Zijn advocate Margje van  Weerden vindt dan ook dat M. moet worden vrijgelaten. Hij zit nu in feite al een jaar in voorarrest voor medeplichtigheid aan een mislukte inbraak, betoogt zijn advocate.

moeder

M. wordt vast gehouden omdat de moeder van medeverdachte Rafalelito W.belastend heeft verklaard. De moeder heeft daarna geprobeerd om zich op haar zwijgrecht te beroepen. Ze is daarom zelfs gegijzeld.,Maar moeder is weer vrijgelaten en de raadkamer van de rechtbank heeft geoordeeld dat de vrouw een absoluut verschoningsrecht heeft. Ze hoeft over helemaal niemand in deze zaak iets te zeggen. .

verschoningsrecht

Toch vraagt de de advocate Van Weerden om de moeder opnieuw te horen. Ze heeft geen verschoningsrecht in de zaak van deze verdachte betoogt de advocate. De officier ziet erg geen heil in. De rechtbank wijst het verzoek af en M. blijft ook binnen. De zaak gaat verder op 21 november en 10 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 december 2012 Het meest fundamentele recht van slager Jan Pott

10 december 2012 Een onschuldige opmerking van de neef van slager Jan Pott

21 november 2012 Een vaderdagscadeau van slager Jan Pott

31 juli 2012 Wie plaatste de ladder bij het huis van slager Pott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.