Hof wijst top dna-onderzoeker aan om woningoverval op te lossen

Paleis-2_reasonably_smallARNHEM – Het gerechtshof wijst in de zaak tegen de 32-jarige Faruid M. een toponderzoeker aan die het dna bewijs moet onderzoeken. M. is door de rechtbank in Utrecht tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens een overval op een woning in Veenendaal.

nagels

Het slachtoffer, een duivensporthandelaar, werd na een drukke beursdag overvallen. Hij raakte slaags met een overvaller. Onder de nagels van M. is een mengprofiel aangetroffen. Na veel gedoe over dit mengprofiel oordeelde de rechtbank dat er voldoende bewijs was.

hoger beroep 

Advocaat Jillis Roelse lag in de rechtbank al heel erg dwars en ook in hoger beroep richt hij zijn pijlen op dat dna-bewijs. Roelse vroeg het hof om de internationaal vermaarde.Richard  Eikelenboom van Independent Forensic Services aan te wijzen. Het openbaar ministerie had geen bezwaar. De zaak moet in december inhoudelijk worden behandeld. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

15 februari 2012 De favoriete dochter van de duivensporthandelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.