Laatste groepsverkrachter veroordeeld tot gevangenisstraf en voorwaardelijke tbs

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank legt na veel nadenken en veel onderzoek een 18-jarige jongen 9 maanden gevangenisstraf en een voorwaardelijke jeugd tbs op wegens 2 verkrachtingen. De officier van justitie had tot 2 keer toe een onvoorwaardelijke Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen (PIJ) geeist.

goede weg 

Maar volgens de reclassering is de 18-jarige jongen die zijn eigen vriendinnetje beschikbaar stelde voor een verkrachting door een groep vrienden, inmiddels op de goede weg. Hij heeft 9 maanden in voorarrest gezeten en hij werkt goed mee met zijn behandelaars.

Zijn advocaat Sander de Korte betoogde  dat een onvoorwaardelijke tbs meer zou verstoren dan helpen. De rechtbank is het met De Korte eens. De andere verkrachters zijn tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Hun zaken lopen -op een na- op dit moment in hoger beroep. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

9 oktober 2012 Officier eist opnieuw jeugd tbs voor jongen die vriendin uitleende voor groepsverkrachting

18 april 2012 Tot 5 jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

4 april 2012 Een onbegrijpelijke eis

3 april 2012 Officier eist jeugd-tbs wegens groepverkrachting

30 maart 2012 Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

16 februari 2012 Onhandig maar niet vooringenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.